16 July 2008

My 26th week of pregnancy

Dah 26 week...how fast time flies...

at 26th week:

Mama----put on weight almost 6 kg, from 48 to 54 kg, jln pun dah mcm ketam je, senget sebelah
Baby----confirm Boy, estimated weight 700 gm, dah makin kuat tendang, x larat Ummi, tido pun dah start tak selesa huhuhu

EDD insyaallah 14 Oct 2008, exactly 2 weeks after Hari Raya Puasa...sempat ke tidak raya nih..suspen je...

Umar----Dah boleh berjalan...makin penat nak mengejar sejak dapat kaki ni, gigi dah 7 btg 3 atas 4 bawah, tidur malam dah jarang mintak susu...

Syakir----makin bijak, vocab pun makin banyak, akal pun makin panjang...17 Ogos ni genap 4 thn..cepatnyer besar anak ummi nih....

one day, a short conversation between me and Syakir..

Syakir: Gemuknya perut Ummi ni...
Me: (Sambil menelek dpn cermin)..aahh kat dlm ni ada adik
Syakir: Adik?? adik Umar ke?
Me: taklah, adik lain...
Syakir: Camna dia nak kuar dr perut Ummi tu?
Me: ...I am speechless.....................uwaa camna nak jwb nih....

Moral of the story: byk2lah berfikir, train utk jwb soalan dr anak2 yg sedang membesar!!!!