28 June 2010

1, 2.....

1. conversation between me and Umar

Me   :.....(baru nak join Walid tengok World Cup, masa ni team Germany tengah nyanyi lagu negara depa)
Umar   : dia nyanyi lagu ape tu?
Me   : lagu negara dia la
Umar   : bila nak nyanyi lagu Negaraku pulak?
Me   : ..(saling berpandangan ngan walid) errrrrrrmmmm.....*tak tahu nk reply camne hahaha*
then walid menyelamatkan keadaan.....
Walid   : lagu negaraku takde sbb kita kecik, org lain semua besar-besar!

p/s:jawapan yang tak boleh diterima pakai ngeeeee :P

2. conversation between me and Syakir
me   : ...dok tengah lipat kain kat depan TV
Syakir   : ummi, Syakir 6 thn kan?
Me   : aah
Syakir   : Umar 3 thn kan?
Me   : aah
Syakir   : Adik Abid 2 thn kan?
Me   : aahhh
Syakir   : Ummi 23 tahun kan?
Me   : aaaah la 23 thn *menjawab dengan super pantas dan berdesup*
tp ade org tak puas hati ngeeeee :P
walid   : eh mana ade 23 pulak..terbalik la 32!
Syakir   : ye ke Ummi?
Me   : lalalalalalallaala :)

p/s: ayat yg di 'bold' kan adalah ayat penyata yg menjadi topik entri hari ini...terasa sungguh muda-belia-remaja gitewwww.........

 

16 June 2010

Dispute form

Nak share ngan u olls kalu benda-benda macam ni terjadi. Kisahnye satu kedai ni dia tercaj 2 kali payment ke akaun kad kredit saya, sebabnya yang 1st payment tu tetiba mesin swipe terstop sebab kertas untuk print resit habis. so mesin akan automatik OFF.

Then bila ON balik, tuan kedai dah VOID yg 1st payment tadi, so dia swipe lagi sekali. So ingat settle kat situ la. Sekali bila statement sampai, ada double charge maksudnye yang kata VOID tu mesin tak terima dan tak proses agaknye.

So saya call credit card center, dia suruh isi Dispute Form ni, nanti depa akan investigate. Dispute Form ni kena isi dalam masa 14 hari dari tarikh statement kita tu. So tempoh masa utk investigation ni bergantung kepasa kesla. Ni la rupa Dispute Form tu. Lain bank, lain la formatnye saya rasa.

Macam saya punye, saya buat report 30 April 2010 hari tu tp untill now takde berita ape lagi. Dah 2, 3 kali la saya mengamuk kat depa :P

p/s : yo yo je saya buat watermark tu :D

09 June 2010

Kedai buku termurah di abad ini...

.......ialah di Excess Bookstore!!!.
Excess book Store ni terletak di Amcorp Mall, PJ. Kedai dia kat tingkat paling atas sekali. Kedai ni bukan kedai buku second hand ye, cuma buku yang ada kat situ yang edisi lama-lama sikit. sbg contoh kepada peminat Mak Cik Sophie Kinsella, her latest novel such as Twenties Girl or Remember Me nan ado la kat sini, yang ada cuma Confession of Shoppaholic dan Shoppaholic Abroad sajork, tapi the price memang la murah, half price je dapat. Kalu beli yang second hand pun saya dok usha kat satu website ni rm 20, so baik beli baru kan kan kan?

Contohnye mcm Confession of Shoppaholic  tu harga asal 34.90 tp dia jual 17.90 je...berbaloi-baloi! err saya tahu saya ketinggalan keretapi tak kisah la, better late than nothing kan kan kan...!


Buku untuk kids pun banyak juga yang murah-murah, contohnya macam The New Children Encyclopedia ni harganya cuma rm 49.90 je. cuba tengok kat kedai buku lain mau cecah ratus jugak harganye. Kualiti buku pun bagus siap kulit tebal lagi. Yang ni beli utk Syakir, sesuai la for kids between 5-12 years old. Syakir bukan main excted lagi.Kadang-kadang benda yang dia tanye saya pun tak tahu :P  takpe la mak dan anak seiring sejalan belajar bersama ye dak?


Buku Bedtime Stories Disney character ni pulak Umar dok pegang dari mula-mula sampai kat Excess ni. Haiyoo tunjuk buku lain pun taknak dah.So beli la utk dia walaupun masih belum pandai membaca mak ayah la yang tolong baca hohoho. Price? rm 24.90...sila la percaya ye kekawan semua..agak tebal *harga adalah berkadar sonsang dengan ketebalan* kalu jatuh atas kaki sakit wooo dan hard cover juga. Isi kat dalam adalah berkisar kepada cerita-cerita yang pernah diterbitkan oleh Disney Picture contohnye Monster Inc., Cars, Chicken Little dan lain lain.

Masa nak keluar tu ada selambak buku murah-murah below than rm 10. so saya ambik ni, konon-konon untuk Abid la sebab tak mahu depa berebut bila balik rumah nanti :)


Last but not least masa nak gi buat membercard tu, dapat free bookthorng *betul ke eja ni*...sukeeeeeeee *gambar adalah sedikit blur sebab tak reti huhuhuhu*. Membercard ni free if purchase  rm 100 above, and bila beli next time beli akan dapat less lagi 5-10%.

p/s: kat mana ye ada jual koleksi buku cerita nabi ye? nak beli kat depa..takmo la bedtime stories asyik cerita mat salleh aje..baik lagi cerita pasal nabi-nabi kita kan?