28 June 2010

1, 2.....

1. conversation between me and Umar

Me   :.....(baru nak join Walid tengok World Cup, masa ni team Germany tengah nyanyi lagu negara depa)
Umar   : dia nyanyi lagu ape tu?
Me   : lagu negara dia la
Umar   : bila nak nyanyi lagu Negaraku pulak?
Me   : ..(saling berpandangan ngan walid) errrrrrrmmmm.....*tak tahu nk reply camne hahaha*
then walid menyelamatkan keadaan.....
Walid   : lagu negaraku takde sbb kita kecik, org lain semua besar-besar!

p/s:jawapan yang tak boleh diterima pakai ngeeeee :P

2. conversation between me and Syakir
me   : ...dok tengah lipat kain kat depan TV
Syakir   : ummi, Syakir 6 thn kan?
Me   : aah
Syakir   : Umar 3 thn kan?
Me   : aah
Syakir   : Adik Abid 2 thn kan?
Me   : aahhh
Syakir   : Ummi 23 tahun kan?
Me   : aaaah la 23 thn *menjawab dengan super pantas dan berdesup*
tp ade org tak puas hati ngeeeee :P
walid   : eh mana ade 23 pulak..terbalik la 32!
Syakir   : ye ke Ummi?
Me   : lalalalalalallaala :)

p/s: ayat yg di 'bold' kan adalah ayat penyata yg menjadi topik entri hari ini...terasa sungguh muda-belia-remaja gitewwww.........

 

4 comments:

Sitisifir10 said...

hihi....nasib baik 32,boleh terbalik jadik sweet 23...kalau 30 taon, terbalik jadi 0.3 tahun :P

Nadiah Sidek said...

hahaha..kelakar la 2nd conversation tu. bila anak2 dah pandai soal mcm2, kdg2 kita pun jd tak tau nak jwb apa, kan..ehe..

mariaariffbaby.com said...

tuh la..
bila anak2 dah cerdik..
macam2 benda nak kita fikirkan..

takut karang kita yang kena balik
:D

nelcyndana said...

kah... kah... kah.... budak2 ni bila dah mula menyoal kdg2 tak tahu nak jawab camner kan.... i always worried the consequences of my anwers. ;-)