04 October 2010

TTM's lucky draw!!!!

*** Sticky Post***

Entri tak berapa nak baru, sila scroll ke bawa ye :P

Ribut tidak, hujan tidak..tetiba je menjelmakan diri kat blog sendiri..wakakakakka
bukan ape, teringin nak masuk lucky draw cik TMM ni, mengancam giloss hadiah je, meleleh saliva mak :P
so korang jgn masuk ek...(giloss dengki x hengat punye!)

TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!

INI HADIAHNYERR..
TENG TENG TENG!




Product Information

4 Dinner Plates, 4 Bread & Butter Plates, 4 Soup / Cereal Bowls, 4 Stoneware MugsAdditional InformationItem Code 1065856

Weight 4,275g

Category Dinnerware

Pattern Geometric

Product DescriptionCorelle Dinnerware range is break, chip, scratch and stain resistant. Its made from a unique material called Vitrelle which compresses two layers of different glass compositions, so it's incredibly tough. It's microwave. Dishwasher and oven safe.
Syarat-syarat penyertaan:
1. Anda adalah seorang blogger. (InshaAllah lain kali aku buat lucky draw utk blogger dan reader pulak ye)
2. Beralamat/mempunyai alamat di Malaysia.(Bermakna yang berada di luar negara juga boleh menyertai kalau ada alamat di Malaysia.)
3. Penyertaan mesti dibuat di dalam bentuk entry secara STICKY POST di blog anda. Caranya, copy je la entry ni.(1 profile cuma layak masuk satu penyertaan sahaja.)
4. Setelah siap buat entry, sila hantar link penyertaan anda di ruangan komen entry ini. (Nanti aku masukkan link blog anda kat entry ni)
5. Tarikh tutupnya adalah bila-bila masa sahaja dalam minggu ni(Sebelum Isnin depan 04/10/2010). Aku akan buat entry kalau dah tutup. Bila dah tutup, maka boleh hilangkan sticky post tu.
6. Pemenang akan dipilih DI SINI.

TUAH AYAM NAMPAK DI KAKI
TUAH ANDA SIAPA YANG TAHU

*tak koser feeling2 cam abg karam hahaha*

so kalu korang nak masuk gak, gi la jengah blog TTM ok.


pssssttt: ceh..mentang2 la kopipes je, sejibik2 ko tiru ek? :P



28 September 2010

Gaya Si Comel Berbaju Raya

Assalamualaikum...

yihaaaaaaaaaa...tu dia mood bercontest dah datang.
Kali ini Gaya SiComel Berbaju Raya yg dianjurkan oleh Babyibu dan co-sponsor yang lain.
Ape lagi kekawan, jangan masuk ye nnt Abid tak menang :P
(gila kejam...hahaha)

Tempoh
25 September 2010 - 31 Oktober 2010


Kategori : A (boys)
Nama : Muhammad Abid Zihni bin Helmi Shahid
DOB : 30 Sept 2008...so  2 yrs old hari Khamis ni :wink wink:

Gaya SiComel Berbaju Raya ni dianjurkan oleh (giler skema ayat hukhukhu) :
&

bersama co-sponsors

Mudah-mudahan menang la Abid kali ni,
macam yg dapat Besday Patry free kat KFC hari tu, nnt story lain kali ok.



28 July 2010

Agen nyah toksin

Ada banyak supplement atau makanan yang boleh kita consume untuk menyahtoksin dalam badan. Contoh supplemen macan Alfalfa, khlorofil dan habbatus sauda dipercayai dapat keluarkan toksin dr badan, jika kita konsisten consume. Macaman sebenarnye toksin dikeluarkan dari badan? salah satu caranya ialah melalui pembuangan air besar, peluh dan juga air kencing. Organ dalaman kita seperti ginjal dan hempedu akan memproses bahan2 kumuh dalam badan kita dan akan salu keluar melalui point2 yang saya cite tadi. Baru-baru ni, saya cuba pakai Detox Foot Patch setelah diperkenalkan oleh one of my friend kat mukabuku. Saya beli dengan Elynn ye, Rm 15 untuk 10 keping..saje nak try dulu.

Tak pernah dengar? Nah in rupanye...

Detox Foot Patch



Detox Foot Patch ni bertindak melalui titik-titik refleksologi yang terdapat di tapak kaki kita (menurut teori perubatan akupunktur cina la..). So semasa tidor, toksin akan disedut keluar oleh foot patch ni. Saya agak skeptical sikit bab2 ni, tp why not try dulu kan? kesimpulannya bagi saya yang dah 3 malam pakai benda ni, memang terasa kesan dia. Ringan je badan bila bangun tido (yang selalu tu amatlah liat nak bangun-sokmo terlajak-kelam kelibut ke tempat kerja). Untuk info lanjut bleh klik sini.

Untuk kesan yang bagus, kena pakai foot patch ni selama sebulan untuk proses detoksifikasi yang menyeluruh. Then lepas tu boleh pakai mengikut keadaan badan kita la. Foot patch ni akan bertukar warna dari putih ke wara kehitaman selepas memakainya. Kadar kehitaman tu bergantung kepada level toksik dalam badan kita, semakin gelap warna tu, maksudnye memang toksin banyak la dalan badan kita.

Nak tengok yang saya punye? Berani?  :P


12 July 2010

Cuti-cuti @ Avillion Admiral Cove, PD

Amaran : Entri bergambar hehehe

LAst weekend join family day opis kat PD...dah lama rasa tak gi holiday :(


Abid : ape la Ummi ni, buat la watermark canggih-canggih sikit!


Bilik hotel : selesa, sesuai utk family kecik mcm saya..ade small kitchen kat dlm bilik n tp lupa nak snap :P


Bangunan hotel, yg opposite ni takde balcony.

Anak-anak yang agak kehairanan :P

gambar candid Walid :P


Area swimming pool, ade sesape yg nak massage? ekekekke


Pemandangan waktu senja

Ape macam, ade gaya photographer pro tak? :)


Abe Long yg 1st time main ombak..err bila dah besar :P

 
Anak sape la ni? ekekekek


Walid main volley ball.

Antara aktiviti yang ada kat sini
Urut by third vendor party.

Ada bazaar jugak.

Ade cruise.

Water sport

Kiddies activities

Aktiviti pantai.

Last but not least..utk die hard fan World Cup 2010!!!

p/s: aktiviti wajib bila balik dr holiday adalah buka KEDAI DOBI huhuhuhu
tah berapa kali pusingan tah...

28 June 2010

1, 2.....

1. conversation between me and Umar

Me   :.....(baru nak join Walid tengok World Cup, masa ni team Germany tengah nyanyi lagu negara depa)
Umar   : dia nyanyi lagu ape tu?
Me   : lagu negara dia la
Umar   : bila nak nyanyi lagu Negaraku pulak?
Me   : ..(saling berpandangan ngan walid) errrrrrrmmmm.....*tak tahu nk reply camne hahaha*
then walid menyelamatkan keadaan.....
Walid   : lagu negaraku takde sbb kita kecik, org lain semua besar-besar!

p/s:jawapan yang tak boleh diterima pakai ngeeeee :P

2. conversation between me and Syakir
me   : ...dok tengah lipat kain kat depan TV
Syakir   : ummi, Syakir 6 thn kan?
Me   : aah
Syakir   : Umar 3 thn kan?
Me   : aah
Syakir   : Adik Abid 2 thn kan?
Me   : aahhh
Syakir   : Ummi 23 tahun kan?
Me   : aaaah la 23 thn *menjawab dengan super pantas dan berdesup*
tp ade org tak puas hati ngeeeee :P
walid   : eh mana ade 23 pulak..terbalik la 32!
Syakir   : ye ke Ummi?
Me   : lalalalalalallaala :)

p/s: ayat yg di 'bold' kan adalah ayat penyata yg menjadi topik entri hari ini...terasa sungguh muda-belia-remaja gitewwww.........

 

16 June 2010

Dispute form

Nak share ngan u olls kalu benda-benda macam ni terjadi. Kisahnye satu kedai ni dia tercaj 2 kali payment ke akaun kad kredit saya, sebabnya yang 1st payment tu tetiba mesin swipe terstop sebab kertas untuk print resit habis. so mesin akan automatik OFF.

Then bila ON balik, tuan kedai dah VOID yg 1st payment tadi, so dia swipe lagi sekali. So ingat settle kat situ la. Sekali bila statement sampai, ada double charge maksudnye yang kata VOID tu mesin tak terima dan tak proses agaknye.

So saya call credit card center, dia suruh isi Dispute Form ni, nanti depa akan investigate. Dispute Form ni kena isi dalam masa 14 hari dari tarikh statement kita tu. So tempoh masa utk investigation ni bergantung kepasa kesla. Ni la rupa Dispute Form tu. Lain bank, lain la formatnye saya rasa.

Macam saya punye, saya buat report 30 April 2010 hari tu tp untill now takde berita ape lagi. Dah 2, 3 kali la saya mengamuk kat depa :P

p/s : yo yo je saya buat watermark tu :D

09 June 2010

Kedai buku termurah di abad ini...

.......ialah di Excess Bookstore!!!.
Excess book Store ni terletak di Amcorp Mall, PJ. Kedai dia kat tingkat paling atas sekali. Kedai ni bukan kedai buku second hand ye, cuma buku yang ada kat situ yang edisi lama-lama sikit. sbg contoh kepada peminat Mak Cik Sophie Kinsella, her latest novel such as Twenties Girl or Remember Me nan ado la kat sini, yang ada cuma Confession of Shoppaholic dan Shoppaholic Abroad sajork, tapi the price memang la murah, half price je dapat. Kalu beli yang second hand pun saya dok usha kat satu website ni rm 20, so baik beli baru kan kan kan?

Contohnye mcm Confession of Shoppaholic  tu harga asal 34.90 tp dia jual 17.90 je...berbaloi-baloi! err saya tahu saya ketinggalan keretapi tak kisah la, better late than nothing kan kan kan...!


Buku untuk kids pun banyak juga yang murah-murah, contohnya macam The New Children Encyclopedia ni harganya cuma rm 49.90 je. cuba tengok kat kedai buku lain mau cecah ratus jugak harganye. Kualiti buku pun bagus siap kulit tebal lagi. Yang ni beli utk Syakir, sesuai la for kids between 5-12 years old. Syakir bukan main excted lagi.Kadang-kadang benda yang dia tanye saya pun tak tahu :P  takpe la mak dan anak seiring sejalan belajar bersama ye dak?


Buku Bedtime Stories Disney character ni pulak Umar dok pegang dari mula-mula sampai kat Excess ni. Haiyoo tunjuk buku lain pun taknak dah.So beli la utk dia walaupun masih belum pandai membaca mak ayah la yang tolong baca hohoho. Price? rm 24.90...sila la percaya ye kekawan semua..agak tebal *harga adalah berkadar sonsang dengan ketebalan* kalu jatuh atas kaki sakit wooo dan hard cover juga. Isi kat dalam adalah berkisar kepada cerita-cerita yang pernah diterbitkan oleh Disney Picture contohnye Monster Inc., Cars, Chicken Little dan lain lain.

Masa nak keluar tu ada selambak buku murah-murah below than rm 10. so saya ambik ni, konon-konon untuk Abid la sebab tak mahu depa berebut bila balik rumah nanti :)


Last but not least masa nak gi buat membercard tu, dapat free bookthorng *betul ke eja ni*...sukeeeeeeee *gambar adalah sedikit blur sebab tak reti huhuhuhu*. Membercard ni free if purchase  rm 100 above, and bila beli next time beli akan dapat less lagi 5-10%.

p/s: kat mana ye ada jual koleksi buku cerita nabi ye? nak beli kat depa..takmo la bedtime stories asyik cerita mat salleh aje..baik lagi cerita pasal nabi-nabi kita kan?


17 May 2010

Umar is 3 !!!!

Alhamdulillah semalam anakanda yg tercinta selamat menyambut ulangtahun kelahiran yg ke-3.
Ya, birthday umar sama dengan hari guru, 16 mei.




Tiada sambutan besar-besaran macam ni sebab walid tak jadi CEO lagi kan sekadar kek dan goodie pack untuk dibawa ke tadika sambut dengan kawan2.


Jumaat hari tu saya pulun dok pack goodie pack ni masa lunch hour yg panjang so takdelah aktiviti mengukur alamanda pd hari tu. En suami bermurah hati nak menjadi penaja utk goodie pack tersebut so isinya adalah handy pack honey stars dan koko crunch, cloud 9 dan jelly buah-buahan. Kek coklat pula sy tempah dari Nurul. Hadiah last minute dari ummi dan walid adalah buku (hadiah wajib utk besday) dan juga Fisher Price whiteboard * lupe ape nama dia, tapi whiteboard yg boleh padam2 tu ngeeeeeeee.*



Kalau tahun lepas, bila beli present utk Umar atau Abid, Abg Long akan dapat sama, tapi tahun ni Walid dah decide tak nak bagi. Biar besday boy je dapat hadiah, baru aci kan? kalau tak jenuh nak bagi tiap2 tahun, tiap2 orang. La ni ade 3 org, buatnye esok2 ade 6 orang tak ke pening kepala mak bapak? : lap peluh dan air liur:

Besday boy with present :)

Besday boy with tukang-sibuk-boys :D

Eh, ini sape punye besday ni?? ekekeke

Nota peha: Ummi adalah sgt down ye, sbb kalah Piala Thomas, tapi nak ucap Selamat Hari Guru juga kepada kekawan yang bergelar guru.....Cikgu Intan.. lagi???