17 May 2010

Umar is 3 !!!!

Alhamdulillah semalam anakanda yg tercinta selamat menyambut ulangtahun kelahiran yg ke-3.
Ya, birthday umar sama dengan hari guru, 16 mei.




Tiada sambutan besar-besaran macam ni sebab walid tak jadi CEO lagi kan sekadar kek dan goodie pack untuk dibawa ke tadika sambut dengan kawan2.


Jumaat hari tu saya pulun dok pack goodie pack ni masa lunch hour yg panjang so takdelah aktiviti mengukur alamanda pd hari tu. En suami bermurah hati nak menjadi penaja utk goodie pack tersebut so isinya adalah handy pack honey stars dan koko crunch, cloud 9 dan jelly buah-buahan. Kek coklat pula sy tempah dari Nurul. Hadiah last minute dari ummi dan walid adalah buku (hadiah wajib utk besday) dan juga Fisher Price whiteboard * lupe ape nama dia, tapi whiteboard yg boleh padam2 tu ngeeeeeeee.*



Kalau tahun lepas, bila beli present utk Umar atau Abid, Abg Long akan dapat sama, tapi tahun ni Walid dah decide tak nak bagi. Biar besday boy je dapat hadiah, baru aci kan? kalau tak jenuh nak bagi tiap2 tahun, tiap2 orang. La ni ade 3 org, buatnye esok2 ade 6 orang tak ke pening kepala mak bapak? : lap peluh dan air liur:

Besday boy with present :)

Besday boy with tukang-sibuk-boys :D

Eh, ini sape punye besday ni?? ekekeke

Nota peha: Ummi adalah sgt down ye, sbb kalah Piala Thomas, tapi nak ucap Selamat Hari Guru juga kepada kekawan yang bergelar guru.....Cikgu Intan.. lagi???

14 May 2010

Tote Boutique Giveaway

Tolong, Friday Blues!!!!
ubat Friday blues saya..:D

*bestnyer kalu ade beg cantik macam ni...buat lambak2 barang anak2 bila berjalan, baru kelasssss*
*haaa yang ni plak utk lambak barang mekap ai la...*

*suke juga kalau ade wristlet comel macam gini..senang nak letak handphone bagai *

dan jugakkkkkkkk..

*..dan purse coin...wallah canteks....*
Oh saya bukan lah penjual beg tegar ye, tapi pembeli tegar beg, baju, CD bla bla..
beg-beg yang cantek2 ni Cik As yg rock jual :)

dan disebabkan ke'bluesan' * hancuss BM aku* saya, maka hari ni saya nak masuk give away ni.

korang, jomlah masuk :D tokei tote boutique bukak blog baru :)

BAGAIMANA NAK MENYERTAINYA
- Menjadi follower TOTE BOUTIQUE (Blog baru ini)
- Membuat entry tentang giveaway ini di blog masing-masing
- meninggalkan komen tentang entry anda
- Pemilihan menggunakan RANDOM ORG

Period 14th May 2010 - 25th May 2010
dan hadiahnyer..
.
.
.
..
.
.
.
.
.


wallah!!! suke suke....... *gaya macam dah menang je, eh takpe semangat kena lebih ahaks...*

Nota peha : x sabar nk tgk game Piala Thomas malam ni, boleh la terkinja-kinja menari-nari bg keluar hormon adrenalin dengan hubby anak2 lagi.... 



10 May 2010

lamanye tak update blog...

eh nasib baik tak bersawang....penyakit M sangat la bermaharajalela :sigh:
1st time dapat kad dari my kids...huhuhu terharu sungguh!

1 Syakir aka Abg Long, 1 lagi Umar aka Abg Ngah bagi :)
Abid? hehehe dia x pandai pegang pen pun lagi hohoho

initpati kat dalam adal berkisar kepada ucapan la kan...yang Syakir sebab tulis sendiri, dia tulis la ' I love Ummi'..yang umar pulak sebab Cikgu  tolong buatkan dia, jadila la versi
'I love mama'...

Me : sape mama Umar ni? sambil pointing kat kad yg dia buat tu
Umar : mama Umar adek la...(read: takdek la..)
Me : habis ni sape (while pointing at myself)
Umar : ni Ummi, bukan mama

haih anakku anakku....mama= ummi tu samaler..takpe nanti ummi ajar yg lelain ye sayang?
last week pergi ke Subang Jaya sana, ada hal sikit.
on the way balik konon nak singgah makan kat JM Bariani kat situ..sekali hampeh takdek tempat kosong ler
bila tgk jam patutla dah kul 1.30..peak hour .
kesudahanya beli tapau je la, makan kat rumah. sangat lah emosi kacau sebab dah lapar banget :(
ambik gambar depan kedai je, kat dalam? x koser mak..dah lah full :)

oh ya, insiden yang tak best hari Jumaat ritu...
sampai depan rumah, dok teringat2 macam ada benda kena buat tapi tak buat.
hmm ape dia...
sekali masuk dlm rumah, ding dong keluar barang semua, pergi kat belakang tgk washing machine terbukak.

peel saya kalu ade baju saya akan bukak so that saya akan ingat ade baju dalam tu so that saya kena jemur dulu sblm gi kerja. Dah keluar baju, mesti tutup takut tikus ke, lipas ke masuk :)
sekali...hambik ko! lupa nak jemur CD....uwaaaaaaa..


nota peha : jiwa kacau, adakah ini datang sekali ngan pakej beranak 3? uwaaaaaaaaa..
-pengsan-