10 May 2010

lamanye tak update blog...

eh nasib baik tak bersawang....penyakit M sangat la bermaharajalela :sigh:
1st time dapat kad dari my kids...huhuhu terharu sungguh!

1 Syakir aka Abg Long, 1 lagi Umar aka Abg Ngah bagi :)
Abid? hehehe dia x pandai pegang pen pun lagi hohoho

initpati kat dalam adal berkisar kepada ucapan la kan...yang Syakir sebab tulis sendiri, dia tulis la ' I love Ummi'..yang umar pulak sebab Cikgu  tolong buatkan dia, jadila la versi
'I love mama'...

Me : sape mama Umar ni? sambil pointing kat kad yg dia buat tu
Umar : mama Umar adek la...(read: takdek la..)
Me : habis ni sape (while pointing at myself)
Umar : ni Ummi, bukan mama

haih anakku anakku....mama= ummi tu samaler..takpe nanti ummi ajar yg lelain ye sayang?
last week pergi ke Subang Jaya sana, ada hal sikit.
on the way balik konon nak singgah makan kat JM Bariani kat situ..sekali hampeh takdek tempat kosong ler
bila tgk jam patutla dah kul 1.30..peak hour .
kesudahanya beli tapau je la, makan kat rumah. sangat lah emosi kacau sebab dah lapar banget :(
ambik gambar depan kedai je, kat dalam? x koser mak..dah lah full :)

oh ya, insiden yang tak best hari Jumaat ritu...
sampai depan rumah, dok teringat2 macam ada benda kena buat tapi tak buat.
hmm ape dia...
sekali masuk dlm rumah, ding dong keluar barang semua, pergi kat belakang tgk washing machine terbukak.

peel saya kalu ade baju saya akan bukak so that saya akan ingat ade baju dalam tu so that saya kena jemur dulu sblm gi kerja. Dah keluar baju, mesti tutup takut tikus ke, lipas ke masuk :)
sekali...hambik ko! lupa nak jemur CD....uwaaaaaaa..


nota peha : jiwa kacau, adakah ini datang sekali ngan pakej beranak 3? uwaaaaaaaaa..
-pengsan-

7 comments:

NURUL IZZA said...

lama jugak sy xupdate blog.malas dan tak de mood nk menaip.hahahah nak jenjalan blog org pun lagila..=))

hepi ummi's dayy

azura said...

uushhh rajinnya berjalan sampai ke subang jaya... JM Beriani kat situ dah dekat sgt ngan umah my MIL. dulu sebelum gi ireland duk situ la..ngan my MIL, kat SS18...lunch hour n time buka puasa mmg penuh jek tempat tu ^^

Nadiah Sidek said...

tu la duk pelik knp lama tak update blog. dilanda M rupanya ye. sy pun kdg2 mcm tu juga..eheh..

yatie chomeyl said...

lucu la nota peha tu hehe

~: UmmiNor:~ said...

Izza,
sama la saya un malas tahap gaban *gaban pun tak malas macam saya* hehehehhe
Zura,
ye ke, wah jauh jugak la berulang ke opis ek?

~: UmmiNor:~ said...

Nadiah,
penyakit yang tiada ubat melainkan tuan punye badan sedar sendiri, susah kan? hehhe
Yatie,
jejak jugak ko blog ambo nih *wah mode kecek kelate la pulok* hehehe

Nurkasih said...

tanya sikit bleh..dok subang jaya ke..JM beriani tu..dekat je kat sini..