19 April 2010

Football theme birthday party- what a kick!

Yo yo je tajuk, mengalahkan blog photographer professional pulak dah :)
Ni nak citer sikit, Sabtu lepas saya 1 family berkesempatan pergi birthday
party anak kawan En Suami.
Dia buat kat Tropicana Golf n Country Club, Petaling Jaya….
Wah bestnyer u oll maklumlah jakun x pernah pergi birthday party macam ni ahaks…
so layan je la gambar ngan stori sikit ni ek...
gambar entrance depan lupa nak snap la...
lepas lapor diri kat registration counter….
ye kena la tunjuk invitation kad dulu ye dak? Kang dia ingat sape la plak..
dapat goodie pack yang bertemakan pasal bola..keychain bola, wisel bola, etc….
anak2 saya suka la

Oh ya tema birthday paryt ini ialah Football Kick sebenarnye, so sepatutnya guest yg hadir kena pakai jersey pasukan yang diminati masing-masing, tp saya dan budak-budak nan ado jerseynyer..penat En Suami pergi cari last minit kat Nilai 3 tp nan adooo…patutnye gi cari kat uptown Danau Kota ke, Downtown Shah Alam confirm ade. Rasenye kita kena spare jersey utk budak2 dan mak budak la Lid, at least senang kalu org jemput ke birthday party yang bertema jersey lagi, takyah kelam kelibut cari last minit, amacam Walid?

Ini deco keseluruhan dlm dewan, sori gambar blur sikit sbb ambik pakai hp ajor….


Meja tetamu dibahagikan mengikut pasukan EPL cthnya Arsenal, MU, Liverpool dan bla bla…tak tahu sebenarnye ape lagi hahaha..so we all masa mula2 masuk confuse gak nak duduk kat meja mana kan sebab baju tak ikut tema, last last tuan rumah cakap dok la mana-mana nak duduk pun…so kita org pun belasah laaaa


Last2 sekali duduk kat meja MU Fan Club hihihihi..sebabnye dekat ngan pintu utama senang nak keluar masuk ambik makanan…food dia letak kat luar, kat balcony so ala buffet gitu melantak la selama mana yang anda mampu  ade nasi goreng kampung, roti jala, fishball goreng, spagetti, kek, tart, fruits, burger, ice cream and drinks....and superb la makanan dia! sedap sampai menjilat jari saya kebuntalan dan kesawaan la hari tu :))

hiasan atas meja: ade ball kecik2, ade keychain ball, packing chocolate bar pun pasal tema bola dan birthday boy  :D
semua pasal bola la, nasib dia tak hidang bola sebagai food kan, macam iklan gila bola dulu.
lupa plak nak cakap birthday boy namanye Aiden Irfan...comel n hensem, kalu Aunty ade anak pompuan dah lama nak chop sbg menantu :P
Banyak aktiviti yang dianjurkan, ade face n hand painting…..Syakir je yg minat nak buat, suruh Umar takmonyer, Abid plak badan demam sikit sebab a day before bawak pergi jab so meragam je la nak berdukung aje.
siap posing lagi masa dok tunggu kena lukis, ni Ummi dia yg paksa sebenarnye :D
Abang Long with Hand paint…eh lupa nak tanye si pelukis tu ini lambang pasukan mana sbb saya buta bola ahaks
Ade jugak yg lukis kat pipi tapi saya lupa nak snap gambar!
Masa ni kat main stage tgh ade aktiviti utk kids, rasenya sepak2 bola masuk goal kot, tapi kannnnnnnnn anak2 saya dok sibuk layan melukis..:))
tengok tu, bukan main khusyuk lagi Umar dok colour!
oh ya, saya tak cerita pasal clown ye sebab saya tak ambk gambar sebab bila nak dekat Abid dok bantai nangis. Agaknye dia ingat nape la org ni muka dia warna-warni?
oh oh oh anakku.....clown memang cam gitu sayang :D

Last but not least sebelum balik tu, depa umumkan the Best Family in Jersey..oh haruslah saya tak tersenarai kan....famili Jalil yang menang, wah salute la 1 family dari anak2 ke maknye sekali sarung jersey MU!
lg sekali hampeh lupa nak snap gambar :P 

Kesimpulannye budak-budak dan mak budak had fun la kat birthday party ini.
depa bantai dok lari n pusing2 dalam hall tu buat macam birthday party sendiri plak ahaks

Me : hehehe bila la kita dapat buat besday party mcm tu kat budak2?
Him : hmm tunggula saya bukak kilang budu dulu, jadi CEO
ME : lor..kilang budu? takpe tunggu saya kahwin ngan anak raja Brunei dulu
 ENDING : kena ketuk P


 

10 comments:

~ As ~ said...

tak pernah pun gi befday party ada tema2 mcm ni...yg seronok kanak2, ibu bapa pun seronok, seronok makan...ahahaha

Nadiah Sidek said...

grand birthday party tu ye. mmg kena tunggu jd CEO la dulu baru blh buat majlis besar2 cmni..ehe..

ibuaiman said...

wah grand gitu...anak org kaya blh lar buat grand2 mcm ni...besday aiman baru ni buat kat umah aje, ibu yang masak sumer, tapi puas hati...:)

mariaariffbaby.com said...

wah..menariknya!!!
if mr hubby kita..off course dia akan duduk kt meja fan of MU

tapi..besar2 an la besday party ni
seronok!

Nadiah Sidek said...

jemput ambil 'mommies blogger award' di blog sy :)

♥ LeeN ♥ said...

;p comel je yg gurau ngn husben tu hihi...

pB said...

glamer nyerrrr ....

~: UmmiNor:~ said...

As,
sangat la kan, us pun 1st time rasenya attend besday party cam gini..aah mak2 seronok melantak hahaha

Nad,
CEO kilang budu plak tu..bila la nk kaya huhuhu

~: UmmiNor:~ said...

Ibuaiman,
tak kisah besar ke kecik ke, yg penting ingatan tu..my kids pun xpernah celebrate besar2 cam gini, tp depa paham hehehe

Maria,
me n hubby tak gaduh nak dok meja mana hr tu sbb sy x berapa sngat folow ola2, kalu yg jenis husben n wife fanatik bola, mahu gadoh amaknye hehehe

~: UmmiNor:~ said...

Nad,
tenkiu tenkiu nani sy gi ambik ek.

Leen,
dlm byk2 kilang, nak jugak kilang budu, ak paham betul :LOL:

Pb,
glamer ke? hmm bukan besday part anak saya pun :P