27 April 2009

Puasa ganti, anyone???

hehehe start mengqada puasa yg ditinggalkan selama sebulan...ye sebulan ye kawan-kawan...jenuh mak nak mengganti kihkihkih.
1 bulan tinggal puasa dan akhirnya meletup pd 30 ramadhan.....
so dah kira2 kalu start ganti dr sekarang hari isnin dan khamis every week, sempat la kot sblm puasa tgh bulan 8 nanti (err sempat ke??)
tang nak bgn sahur tu keras kejung je rasenya..aduhai

23 April 2009

Betul ke tidak?

korang, nak tanya sikit...

u all sebelum letak nama anak2 ade tak tanye ustaz ke, sape2 yg arif dlm agama samaada sesuai ke tak ngan anak kita..
cos mcm ni 1 big issue timbul apabila my 2nd son asyik tak sihat je...demam, batuk, selsema..berulang2 and dia yg paling teruk if compared to abang n adik dia..
so one day our bsitter pop out the issue that nama dia tak berapa serasi ngan tuan empunya badan...my second son nama dia Umar Zafran tp in real bdn dia kecik halus je, so takut that name is too heavy for him....
then balik rumah i ckp kat hubby....hmmm confused kita org..

so frens bg feedback ok....

22 April 2009

Pesta Buku 2009

ye....semalam saya telah berkunjung ke Pesta Buku 2009 kat PWTC.

Asalnye nak survey buku for my research centre, but then sambil2 tu usha la buku for kiddies jugak...

cuma sayang sebab tak bawak cash banyak2.....huhuhu


so i bought this..
dan juga beberapa majalah home deco yg agak murah :p

02 April 2009

I am back...............yesss

at last.....akhirnya aku berjaya merajinkan diri utk update blog yg dah tahap bersawang ni...hihihi

takde ape nak cite, just nak tunjuk gambar hero-hero i jer..ok layan...................

Syakir---my 1st hero

and my 2nd hero....Umar


and introducing our new gang.....ahaks...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Muhammad Abid Zihni