16 June 2010

Dispute form

Nak share ngan u olls kalu benda-benda macam ni terjadi. Kisahnye satu kedai ni dia tercaj 2 kali payment ke akaun kad kredit saya, sebabnya yang 1st payment tu tetiba mesin swipe terstop sebab kertas untuk print resit habis. so mesin akan automatik OFF.

Then bila ON balik, tuan kedai dah VOID yg 1st payment tadi, so dia swipe lagi sekali. So ingat settle kat situ la. Sekali bila statement sampai, ada double charge maksudnye yang kata VOID tu mesin tak terima dan tak proses agaknye.

So saya call credit card center, dia suruh isi Dispute Form ni, nanti depa akan investigate. Dispute Form ni kena isi dalam masa 14 hari dari tarikh statement kita tu. So tempoh masa utk investigation ni bergantung kepasa kesla. Ni la rupa Dispute Form tu. Lain bank, lain la formatnye saya rasa.

Macam saya punye, saya buat report 30 April 2010 hari tu tp untill now takde berita ape lagi. Dah 2, 3 kali la saya mengamuk kat depa :P

p/s : yo yo je saya buat watermark tu :D

6 comments:

~Eila @ Along~ said...

eila pun penah kena..
call terus citibank..
after 2 weeks, clear...

NURUL IZZA said...

eh kena ngamuk tu ..sbb bukan kecuaian kt..

p.s: mcm tu eh water mark? tp kdg nk mengedit gmbr tu yg malas..huhu

NURUL IZZA said...

eh lupa..amik award kt rumah saya ye

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhu..
kita lak..masa p colmar tropicale..
hotel tuh leh tak charge kad kredit saya ..
mmg untung gak la..kira free jek la..

apapun..kena tuntut tau baki yang terlebih tuh!

~: UmmiNor:~ said...

Eila----> nasib baik cepat clear, saya pune kes ni belum lagi..hampeh tul la.

Izza----->nasib takgi bakar bangunan je hahahah
eh eh cam tu la watermark kan kan kan?

~: UmmiNor:~ said...

Maria----> ade jugak ek kes mcm tu? kalu terus depa tak ingat takpe la hehehe untung kita