19 February 2010

Skin Food, anyone?

since dah terbaca entri Intan pasal makanan kulit ni, saya nak buat jugak la P
ek eleh tiru plak
actually beli dah lama tapi baru la ni  datang aura nak tulis review, apakah?
ok ok, saya beli kat Skin Food Alamanda.
Baru persan ada SF kat situ, walhal selama ni dok terjah kat Mines tu :P
kalu kulit Cik Intan payung macam dry, saya plak penuh dengan noda-noda bintik-bintik hitam
penuh dan clear seh, esp tang hidung tu, macam lopak air kat bulan plak
and at the same time kulit saya juga sedikit berminyak, eh sikit ke mcm boleh perah buat isi tangki keta je hahaha
so utk kulit saya yang terchenta ni, disyorkan yang ni dulu Black Sugar Scrub Foam , scrub cum daily facial, utk buang black head dan white head jugak.

Black Sugar Scrub Foam
Testimoni : wah sangat best rupanye, lepas pakai kulit tak tegang mcm pakai topeng tu and  biji2 scrub dia pun halus je, tak kasar sangat...suke suke :))

2nd produk pulak, utk tutup pori2 kulit saya yang besar gabak tu kan

Peach Toner
Testimoni : suka jugak sebab bila apply kat muka, tak rasa pedih mcm kalu pakai yg 'Klinik' tu
suka bau peach rasa macam nak minum je :P

Last but not least, yang ni tp lupa apa nama dia, boleh? :P
yang ni pakai 2x seminggu, sama jugak function dia utk remove balck head dan white dia, lebih kurang macam mask la.
saya tak berkesempatan nak tenyeh try lagi, so tak dapek nak bg testimoni :P


oh ya satu lagi yang ini,

Black Sugar Deep Cleansing Cream as a make-up remover

saya beli sbb make-up remover 'Klinik' saya dah nak habis.

all in all saya habis almost 200 for 4 barang, ok la kan? tak murah dan tak mahal sgt,
affordable la utk orang2 poket kempis macam saya nih :P

saya jugak dapat byk free gift tp lupa nak snap, apakah?
dan dapat free cosmetic pouch jugak....saya suka! :))


so u olls, ape lagi terjahlah secara berhemah Skin Food yg berdekatan anda,
sekian pesanan khidmat masayarakat dari saya :D 

13 comments:

POSH76 said...

me too suker sgt skin food nyer mask....really suit to my skin

~ As ~ said...

dah semua org try skin food..nak jg terjah ni...kira ok jg harga dia eh..

Sayang.Ibu said...

Waakakakakaaaa... entri berjangkit namanya nihhh, walopun awak da pakai dulu. eh..x puas hati nih, pesal ku x dapat free pouch tuuu?? ku pun beli nak dekat2 2 rat jugak aritu... huhuhuuuu.. tp mmg best ahhhh.. cuma kan range baru utk kulit dry tu mahal sgt lah, tp ada org kata range lettuce pun utk dry skin dan lebih murah, maka akan ku beli yg tu jer nnt. btw.. mmg besh kan SF nihhh.. jatuh chenta mak!!!

Zety Zin said...

sukanya tengok botol toner tu :)

Marisa said...

Ummi Nor.. sama la... i'm using peach toner gak. Dah nak habis pun... saya dulu beli dpt pouch jugak... besar sket... kaler kuning...

brg dia so-so la.... tak mahal.. tak murah.... tp tahan lama gak. so.. ok la kot

ibuaiman said...

scrub tu brp hrg satu botol?

NURUL IZZA said...

umminor, iza pon ingt nk try tp sini ssh nk dpt plus malas nk beli online.huhu

duk sini kulit masyaAllah sgtla kering plus..teruk la..hubby bebel je sbb xjg..(b4 this pon xpakai apapun..)

skg pakai loreal yg skin genesis tu..alhamdulillah ok..

balik nnt nk try skin food..murah pon murahla..

Nadiah Sidek said...

hehe..duk promote skin food ek. brp lama dah pakai SF tu. pernah jgk terbaca kat blog org lain yg citer psl SF ni tapi setakat ni tak berani nak cuba lagi, takut tak serasi dgn kulit

mariaariffbaby said...

wah..review product SKIN FOOD!!
besh!!!

~: UmmiNor:~ said...

posh------> yup lor, i pun suke....1st time kat sini ker?
dtg lg yer...
As------->sila lah terjah wakakaka
Intan-------->lor x dapet ek? pi la balik mintak pouch tu hihihihi

~: UmmiNor:~ said...

Zety----> sangat la, sy pun suke comel2 semua
Marisa-----> dah berapa lama guna?best kan....
Ibuaiman------> scrub tu dlm 40+++ rasenya, x ingat resit dah campak ke laut :P
Izza----->dok obersi memang kulit akan kering, rasa cam bersisik semuanye kan hehehhe balik sini kan try ler, ke nak sy pos? wakakaka
Nadiah------> baru jer pakai, so far ok la, tu la ape2 pun kena try which product yg suit dgn kulit kita.
Maria------> bukan review sgt pun, just berkongsi ngan kekawan je hehehe

Wan Anie said...

ooo.. nila dia skinfood tu.. baru ku tahu...

boleh ler survey2 lepas ni... kita duk selangor la.. buke klate :D

Oasis said...

hello..

saya pun pakai skin food skrg. Best sgt dengan bau dan packaging dia. Buat ms skrg sy guna set Mandarin & Parsely. Ok la, ramai yg tegur kulit makin cerah...