23 February 2010

Philips Food Processor or Cornell Mini Chopper

Untuk menjayakan misi 'Memasak tanpa Jemu' saya rasa saya memerlukan gadget2 yang cangih manggih utk mempercepatkan kerja2 preparation kat dapur tu.
so now saya tengah fenin nak redeem
either Philips Food Processor or Cornell Mini Chopper...which one yg ok?

Phillips Food Processor


atau

Cornell Mini Chopper
capacity : 150 g meat
ade tak sesape yang dah pernah guna/ ada?
Mind to share tak?

saya macam nak redeem Phillips tu je tp takut tak guna sangat.
Wpun dia byk function macam chopping, kneading, beating, mincing, mixing dan segala mak neka lagi :)
end up yg chopper blade tu je yg dok lenjan :P
so saya rasa baik saya ambik yang Cornell Mini Chopper tu je, dah sah2 untuk chopping je :D

Sebab saya nak redeem, so price tak jadi masalah la
utk info yg Phillips tu RM 200++ and Cornelll dlm RM 70++

kekawan boleh bagi pandangan/idea tak?

9 comments:

~ As ~ said...

kalau dah dapat nnt salah satunya, buat review eh...sbb saya pun bercita2 nak beli benda alah ni...ehehe

Sayang.Ibu said...

saya ada food chopper, tp bukan brand cornell lah. purpose beli food chopper ni masa nak prepare solid food utk ainin. masa tu dia da x nak yg blend halus. so food chopper nih mmg byk membantu. saya rasa berbaloi dgn food chopper sebab senang, nak chopped food.. x laaa terlalu halus sgt. apapun bergantung pd keperluan sendiri jugak lahhh

Nadiah Sidek said...

ada duit lebig, beli la yg phillips tu. nnt dh ada, guna semua function yg ada tu..takde la rs mcm rugi beli je..hehe

saudah said...

kalau saya, saya amik yg Philips sebab ada banyak fungsi. Bila benda dah ada, nanti mcm-mcm boleh buat. rasanya roti pun boleh sebab ada fungsi uli tu.

alang membeli menang memakai.

Anne said...

minky cloth diapers dgn harge murahhh! cepat rebut harge promosii!!!!!!!

cik daisy said...

alang2 meredeem.. amik yg mahal lar. misti byk function.. berbaloi ;)

Sharini aka Ummi Khayra said...

Kalau saya, saya redeem yang philips.. heheheh sebab dia ada fungsi chopping juga.. sekali tetiba nak guna mixing ke, dah terfikir2 kenapa tak redeem je yang serbaguna tu... :)

~: UmmiNor:~ said...

As----> insyallah nnt ku tulis babe
Intan-----? awak punye brand ape? ok x?
Nadiah----> ikut hati memang nak yg Phillips tu la hehehe
Saudah-----> hati memang dah senget ke phillips dah ni :P

~: UmmiNor:~ said...

ci daisy and nini,

ikut hati nih memang nak ambik yg phillips tu la tp berbelah bahagi kuikuikui