18 February 2010

Entri sengal takde tajuk...

Hari ni saya tolong update utk Ummi saya :P
Ummi saya tengah pening-pening lalat tu sebab hari ni tetiba je babysitter saya emergency leave ada kematian kat kampung.
so hari ni saya dipaksa oleh Ummi saya utk duduk ditaska abg Long dan Abg Ngah saya :( 
sebelum pergi Ummi dok bebel pesan banyak kali kat saya jangan nangis.
Eh Abid dah big boy la ummi, tak nangis punyer lah :)

oh nak story jugak yg Abg Ngah saya tengah kena chicken pox tu, kesian dia :(
so kena kuarantin,
Abg Ngah dan Abg Long buat teman kalu tak Abg Ngah tak nak pegi dok rumah Tok.
so saya ganti tempat mereka kat taska plak
yihaaaa best pergi taska, ramai kawan!
Ni gambar Abg Ngah yg Ummi saya sempat snap, tp x close up pun sbb Abg Ngah marah :P
Habis putih Ummi saya kerjakan tepek dgn bedak sejuk dan daun semambu.
Kalu tak Abg Ngah dok complaint gatal2.


yg kat bawah ni plak gambar2 saya la, haruslah interframe ye tak? :D
Ummi snap gambar saya tido dalam carseat


Nampak tak pipi saya yang melabu macam kuih pau berinti kacang merah tu?


Ni plak gambar saya tengah tantrum sebab berebut remote playstation dengan abang2 saya tu
Apalah Ummi ni, buat malu Abid je la..


dan ini yezaaaaaa.....
akhirnya dapat jugak kat saya remote tu,
bawak tidur lagi sbb saya takut Abg Ngah saya ambik masa saya tidor :P
kesian Abg Ngah saya, dah lah kena chicken pox, saya degil jugak nak benda nih
kesian Ummi saya dah jadi simba utk kali ke berapa tah hari tu tension tension.

last but not least, saya rasa saya sgt macho dan hensem dalam gambar ni
abaikan baju saya yang seksi memanjang tu :P

peace no war :P



sekian entri sengal dari saya,
Abid Zihni





4 comments:

Sayang.Ibu said...

alalalaaa siannya abg ngah kena chicken pox. bebaik yer abid.. kang jangkit lak

LiAnA said...

sian abg ngah kena chicken pox... moga cepat sihat :D

Nadiah Sidek said...

pasni blh la abid amik alih blog ni :D

~: UmmiNor:~ said...

Aunty Intan dan Aunty Liana---->tu la kesian abg ngah, ni tgh berjaga jaga takut berjangkit kat saya plak.
Aunty Nad---->hehehe mana boleh, ummi saya kasi can sekali 2 kala je hihihi