19 April 2010

Football theme birthday party- what a kick!

Yo yo je tajuk, mengalahkan blog photographer professional pulak dah :)
Ni nak citer sikit, Sabtu lepas saya 1 family berkesempatan pergi birthday
party anak kawan En Suami.
Dia buat kat Tropicana Golf n Country Club, Petaling Jaya….
Wah bestnyer u oll maklumlah jakun x pernah pergi birthday party macam ni ahaks…
so layan je la gambar ngan stori sikit ni ek...
gambar entrance depan lupa nak snap la...
lepas lapor diri kat registration counter….
ye kena la tunjuk invitation kad dulu ye dak? Kang dia ingat sape la plak..
dapat goodie pack yang bertemakan pasal bola..keychain bola, wisel bola, etc….
anak2 saya suka la

Oh ya tema birthday paryt ini ialah Football Kick sebenarnye, so sepatutnya guest yg hadir kena pakai jersey pasukan yang diminati masing-masing, tp saya dan budak-budak nan ado jerseynyer..penat En Suami pergi cari last minit kat Nilai 3 tp nan adooo…patutnye gi cari kat uptown Danau Kota ke, Downtown Shah Alam confirm ade. Rasenye kita kena spare jersey utk budak2 dan mak budak la Lid, at least senang kalu org jemput ke birthday party yang bertema jersey lagi, takyah kelam kelibut cari last minit, amacam Walid?

Ini deco keseluruhan dlm dewan, sori gambar blur sikit sbb ambik pakai hp ajor….


Meja tetamu dibahagikan mengikut pasukan EPL cthnya Arsenal, MU, Liverpool dan bla bla…tak tahu sebenarnye ape lagi hahaha..so we all masa mula2 masuk confuse gak nak duduk kat meja mana kan sebab baju tak ikut tema, last last tuan rumah cakap dok la mana-mana nak duduk pun…so kita org pun belasah laaaa


Last2 sekali duduk kat meja MU Fan Club hihihihi..sebabnye dekat ngan pintu utama senang nak keluar masuk ambik makanan…food dia letak kat luar, kat balcony so ala buffet gitu melantak la selama mana yang anda mampu  ade nasi goreng kampung, roti jala, fishball goreng, spagetti, kek, tart, fruits, burger, ice cream and drinks....and superb la makanan dia! sedap sampai menjilat jari saya kebuntalan dan kesawaan la hari tu :))

hiasan atas meja: ade ball kecik2, ade keychain ball, packing chocolate bar pun pasal tema bola dan birthday boy  :D
semua pasal bola la, nasib dia tak hidang bola sebagai food kan, macam iklan gila bola dulu.
lupa plak nak cakap birthday boy namanye Aiden Irfan...comel n hensem, kalu Aunty ade anak pompuan dah lama nak chop sbg menantu :P
Banyak aktiviti yang dianjurkan, ade face n hand painting…..Syakir je yg minat nak buat, suruh Umar takmonyer, Abid plak badan demam sikit sebab a day before bawak pergi jab so meragam je la nak berdukung aje.
siap posing lagi masa dok tunggu kena lukis, ni Ummi dia yg paksa sebenarnye :D
Abang Long with Hand paint…eh lupa nak tanye si pelukis tu ini lambang pasukan mana sbb saya buta bola ahaks
Ade jugak yg lukis kat pipi tapi saya lupa nak snap gambar!
Masa ni kat main stage tgh ade aktiviti utk kids, rasenya sepak2 bola masuk goal kot, tapi kannnnnnnnn anak2 saya dok sibuk layan melukis..:))
tengok tu, bukan main khusyuk lagi Umar dok colour!
oh ya, saya tak cerita pasal clown ye sebab saya tak ambk gambar sebab bila nak dekat Abid dok bantai nangis. Agaknye dia ingat nape la org ni muka dia warna-warni?
oh oh oh anakku.....clown memang cam gitu sayang :D

Last but not least sebelum balik tu, depa umumkan the Best Family in Jersey..oh haruslah saya tak tersenarai kan....famili Jalil yang menang, wah salute la 1 family dari anak2 ke maknye sekali sarung jersey MU!
lg sekali hampeh lupa nak snap gambar :P 

Kesimpulannye budak-budak dan mak budak had fun la kat birthday party ini.
depa bantai dok lari n pusing2 dalam hall tu buat macam birthday party sendiri plak ahaks

Me : hehehe bila la kita dapat buat besday party mcm tu kat budak2?
Him : hmm tunggula saya bukak kilang budu dulu, jadi CEO
ME : lor..kilang budu? takpe tunggu saya kahwin ngan anak raja Brunei dulu
 ENDING : kena ketuk P


 

13 April 2010

Apa la sengal sangat nih...

Last week En Suami ade redeem something hasil pelaburan penggunaaan kad kredit
ye..kami suami isteri adalah pengguna kad kredit tegar sbb nak kumpul point...sungguh rosak di situ :))

ape barangnye?
jeng jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Cornell stand mixer!!!


walla! raye ni bleh lah membalun buat kuih raye ye dak? :P
eh puasa belum lagi dah cerita raya ke..

so seperti biasa bila dah receive barang, haruslah check condition semua ok ke tak, sbb kadang2 depa ni bagi yg stok lama-lama.



so check punye check punye check....

semua dah complete tapi mana dia punye mixing blade tu?
hmm godek2 lagi sampai nak lunyai selongkar kotak tu ..
sah-sah lah hampeh org kredit card ni..mixing blade is missing!!!!

then mcm nak guna kan?
kalu yg stand dia takde, bleh la nk pegang pakai tangan je...ini benda penting
kalu takde memang taleh jalan punye.
memang sengal :P

so dengan sepantas kilat mengSMS En Suami suh tepon kredit card centre tu.
Later in the evening tu depa call balik nanti akan pos mixing blade tu kemudian.
Haru Haru...

so korang pernah tak ade experience mcm saya ni?

kalu saya 1st time la jadi mcm ni, sebelum tu ade redeem tp yang biasa2 je cam tupperware ke, pinggan mangkuk.


09 April 2010

PJJ ???

PJJ= Percintaan jarak jauh
PJJ= Perkahwinan jarak jauh
PJJ= Perhubungan jarak jauh

sebelum saya start merepek menulis lebih panjang, siapa yang termasuk dalam
kategori kat atas??
sila ketuk keyboard masing-masing :P
yang pasti Cik Intan Payung takleh nak ngelat tersenarai tanpa perlu pencalonan :)

saya dolu-dolu pernah sekejap (eh sekejap tak sekejap almost 1 year jugak la u olls) PJJ ni, saya kat Ipoh Perak, En Suami nun jauh di Perancis.
Mujur masa tu anak baru sorang. Saya rasa keperitan bila ber PJJ ni lain sikit.
Jika masa En Suami bersama dengan kita,
mesti kalut dengan urusan keperluan makan pakai dia.
Bila anak sakit ke, tak sihat ada 2 kepala nak tolong pikir dan ikhtiar jalan nak bagi baik (hantar klinik, bg ubat, jeram air asam jawa etc).
Tapi bila PJJ ni, betul kita akan sedikit relaks dari segi urusan makan pakai suami, tp bila anak sakit kenalah handle sorang-sorang!.uwaaaaaaaaaaaaa...tak suka!
Saya dulu pernah sekali Syakir kena cirit-birit dan jam nak dekat 12 tgh malam.
Waduh mana nak kejar ke klinik waktu2 mcm tu kan? dah lah tempat saya duduk tu agak terpencil sikit (to be exact Seri Iskandar sebenarnye, bukan Ipoh)
Masa tu Tuhan aje yang tahu perasaan saya.
Laju je airmata bila telepon KakLong saya tanye mcm nak buat kan. Nasib baik dia tak oncall mlm tu, kalu tak selalu hp dia tinggal dlm locker je.
So dia la yang suruh check condition anak camne.
Dia mintak check ade tanda2 dehydrated tak, cthnye mcm kulit kering etc.
Nasib baik cirit-birit dia tak melarat.
Satu lagi yg tak best kalu PJJ ni of course la sbb tinggal sesorang kat umah kan...
(i meant adult la...)
saya dulu bila dah pukul 9 je, dah siap2 masuk bilik tido ngan keperluan susu Syakir (termos, susu, botol semua).
So that kalu terjaga tengah malam takyah susah2 pergi dapur sebab saya penakut !:P
perahsan macam ade org dok intai kat tingkap hahahaa
then saya selalu standby kayu kat dalam bilik, dengan harapan kalu ade malaun menceroboh rumah saya, dapatlah saya ketuk dia barang sedas dua,
so sempatlah saya lari nak mintak tolong kan....
konon...:D
tapi itulah Alhamdulillah takde ape2 berlaku sepanjang PJJ saya dgn En Suami tu..
Dan bila PJJ ni, kita akan lebih menghargai apabila En Suami berada dekat dengan kita.
tp bil dok dekat asyik nak gaduh je...
ye la jumpa sekali-sekala takkan nak bertekak jugak kan,
haruslah berLaila Majnun ke, berKuch Kuch Hota Hai ke bermanja-manja gitu..
Sila jangan muntah :P
tp saya kesian kat En Suami, bila dia balik, anak dah tak kenal dia.
Ambik masa 3, 4 hari jugak baru Syakir get used ngan walid dia :(

so itulah serba sedikit kisah lampau saya..
u olls plak camne?