13 April 2010

Apa la sengal sangat nih...

Last week En Suami ade redeem something hasil pelaburan penggunaaan kad kredit
ye..kami suami isteri adalah pengguna kad kredit tegar sbb nak kumpul point...sungguh rosak di situ :))

ape barangnye?
jeng jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Cornell stand mixer!!!


walla! raye ni bleh lah membalun buat kuih raye ye dak? :P
eh puasa belum lagi dah cerita raya ke..

so seperti biasa bila dah receive barang, haruslah check condition semua ok ke tak, sbb kadang2 depa ni bagi yg stok lama-lama.



so check punye check punye check....

semua dah complete tapi mana dia punye mixing blade tu?
hmm godek2 lagi sampai nak lunyai selongkar kotak tu ..
sah-sah lah hampeh org kredit card ni..mixing blade is missing!!!!

then mcm nak guna kan?
kalu yg stand dia takde, bleh la nk pegang pakai tangan je...ini benda penting
kalu takde memang taleh jalan punye.
memang sengal :P

so dengan sepantas kilat mengSMS En Suami suh tepon kredit card centre tu.
Later in the evening tu depa call balik nanti akan pos mixing blade tu kemudian.
Haru Haru...

so korang pernah tak ade experience mcm saya ni?

kalu saya 1st time la jadi mcm ni, sebelum tu ade redeem tp yang biasa2 je cam tupperware ke, pinggan mangkuk.


5 comments:

~Eila @ Along~ said...

huk alohhh..nampak sgt diorg tak cek dulu sebelum hantar kan... hehe
mintak tukar hat baru leh dak??

Nadiah Sidek said...

hihi..benda paling penting pulak tu yg takde

NURUL IZZA said...

sengal betul.hahaha

Nadiah Sidek said...

ummi nor, jemput ambil award di blog sy ye :)

mariaariffbaby.com said...

yeah...boleh tahan gak sengal
nasib baik diaorg nak hantar kan
=)

happy buat kuih raya nanti yer
(Uit..lagi berapa bulan lagi ek?)