20 January 2010

Definitely UNDERWEIGHT!

Last Saturday bawak my kids pergi check-up kat Pantai Hospital Ampang...oh ye my kids semua pergi kat hospital ni with Dr Margareth Kannimel, a very nice paed....highly recomended :D

oh bukanlah nak bercerita sakan pasal hospital or paed ni, tp pasal my weight. Adoih la, nape la kurus ringan sangat ni??? :(
My current weight is 47.4 kg saje, dengan 160 cm height...which is definitely underweight :(

Masa zaman uni dulu, my weight was about 52 kg, just nice dengan my height..tapi tu la lepas dah beranak pinak 3 org ni terus berat tak naik2.
Kalu naik masa pregnant pun tak banyak dalam 12 kg macam tu je, masa confinement selamat semua lemak2 ku kerjakan :P

Ade ape2 petua tak macamana nak gain weight?
eish orang dok sibuk kuruskan badan, ko sibuk nak gemuk plak la!

Last time I had tried one product ni...Weight Gain rase nama dia, tp brand ape tak ingat.
Try la sebab my friend recommend dia dah naik about 5 kg makan benda ni.

Tapi tak berkesan untuk badanku yang kurus macam pokok kelapa ni, sebabnya bila makan after 15 min camtu  mesti Cik Tan dah panggil..sakit ooo memulas2 :(
so tak habis 1 canister pun, terus stop. Kalu macam ni berterusan dari nak gemuk terus kurus meleding macam skeleton je la jawabnye :P

Eh kenapalah sibuk2 nak gemuk plak ni?
mana tak nak gemuk, jalan pun boleh goyang kalu angin kuat hehehe :D
itu belum lagi hero2ku bergayuttan nih ha..mahu tersembam ke tanah terus uwaaaa :(

so u all, ada petua tak nak naikkan berat?? meh ler share :))

12 comments:

onenadiana said...

Nofaz, tatau nak nasihat mcm mana sebab kita pulak nak turunkan berat badan (tak turun pun)...

Just go with the flow la.. asalkan sihat kot..

LiAnA said...

mkn cheese kek hari2.. kalau pandai buat lg bagus.. dulu my fren kurus giler.. cengkung kat muka.. dia amik hari2.. sampai bdn dia naik skit demi skit

Sayang.Ibu said...

wowowoooo...org riso badan naik, dia tiso badan kurus yer umminor. kalau makan, makan dan makan pun x naik ke berat tu?

~ As ~ said...

terbalik dah ni..ahahah...kita ni beranak 1 pun risau naik badan... tak pe, ambik vitamin or mkn banyak sikit...hehehe

~: UmmiNor:~ said...

Nana,
tu semua org sibuk nak kurus, aku je sibuk nak gemuk :P
Liana,
cheese cake hari2? mak aih...sy memang mkn cheese yg kraft tu everyday, berebut dgn my kids :P
Intan,
hihihi day try makan banyak tp x jalan jugak, ke aku kena beranak pompuan plak? ahaks...
As,
memang terbalik kuikuikui vitamin ambik tp x consisten...

Faz said...

mknla nasik lemak tiap2 pagi.. then trus tido,hehe..
biar kurus yg pnting sihat :)

mariaariffbaby said...

maybe u letih ek jaga 3 kids..
besh la u

i mean..after kawin..berat tak naik

i ni..after marrried..terus..bagai di pam2

ok..tips...makan malam kot
and amik susu with no low fat

Mama Adib said...

Dear

kurus takpe janji sihat.. natikan dah gemuk fening lak nak kuruskan tummy

-dari aku yg nyesal dulu sibuk nak gemukkan badan skit,sekali naik banyak2 terus fening.huhuhu

Zety Zin said...

rasanya dr rozmey tu ada jual jus untuk naikkan berat gak.

oh cara mudah ialah makan banyak2 lepas tu tido :)

~: UmmiNor:~ said...

Faz ------> nas lemak? saya rasa no point jugak sbb ntt sy escape lunch :P
Maria------> maybe la kot, penat ya rabbi...
mamaadib -------> betul jugak kan, kurus takpe janji sihat :D
zety -------> dr rozmey yg jual jusmate5 tu ka? nnt google lah, tq.

Sharini aka Ummi Khayra said...

salam UmmiNor... :)

Samala problem kita.. underweight jugak.. tak tau nk naikkan cemana. Makan dah banyak but still tak naik-naik lagi. Huhuhuhu berat sekarang 41kg je... kurus keding... waaaaaaa

~: UmmiNor:~ said...

Nini,
ade lg org lagi kurus dr saya! wah sekapal la kita ek? heheheh