16 July 2008

My 26th week of pregnancy

Dah 26 week...how fast time flies...

at 26th week:

Mama----put on weight almost 6 kg, from 48 to 54 kg, jln pun dah mcm ketam je, senget sebelah
Baby----confirm Boy, estimated weight 700 gm, dah makin kuat tendang, x larat Ummi, tido pun dah start tak selesa huhuhu

EDD insyaallah 14 Oct 2008, exactly 2 weeks after Hari Raya Puasa...sempat ke tidak raya nih..suspen je...

Umar----Dah boleh berjalan...makin penat nak mengejar sejak dapat kaki ni, gigi dah 7 btg 3 atas 4 bawah, tidur malam dah jarang mintak susu...

Syakir----makin bijak, vocab pun makin banyak, akal pun makin panjang...17 Ogos ni genap 4 thn..cepatnyer besar anak ummi nih....

one day, a short conversation between me and Syakir..

Syakir: Gemuknya perut Ummi ni...
Me: (Sambil menelek dpn cermin)..aahh kat dlm ni ada adik
Syakir: Adik?? adik Umar ke?
Me: taklah, adik lain...
Syakir: Camna dia nak kuar dr perut Ummi tu?
Me: ...I am speechless.....................uwaa camna nak jwb nih....

Moral of the story: byk2lah berfikir, train utk jwb soalan dr anak2 yg sedang membesar!!!!

3 comments:

missselfridge said...

nor,,,apakata 13 oct je..nnti sama besday la anak nor ngn saya..hehee

nurul

Yan said...

2nd week after raya? hehe.. karang jadik macam cite mak dgn Arif je.. kah kah kah..

nofaz_alin said...

Nurul,

harap2 boleh sampai tarikh tu..takut pg raya kan sy beranak hehehe

cik_yan,

thanks for drop by...hehehe
tu la..harap2 sempatler raye..eisk kalu x kempunan nk makan rendang....heehe