31 March 2008

Hectic week..

Last week was my very hectis week i guess..
apa taknya training from Monday to Thursday, started at 8.30 am (ade jugag start 8.00 am) till 5.30 pm everyday....penat tahap gaban!!!!!

Bagi org bujang, ok la balik depa boleh rest tanpa ade 'gangguan' hehehe, tido pun nyenyak je takde sape kacau...

but for me yang dah ade 2 anak (going to be 3 soon hehehe),
Ya Allah Tuhan je tau macamana...

selalu turun rumah dlm 7.30 am sempat la sampai kat punch card machine tu lagi 2, 3 min ke pukul 8....

TAPI...

bila ade training ni (walhal tak jauh, kat Mines tu je), 6.45 am dah turun rumah, gelap lagi..

janji transport opis kul 7.30 am, nak hantar Umar lg kat umah BS so kena la turun awal..

tu pun cun2 je sampai dio org semua tgh tunggu dlm keta dah..
well aku ade anak, depa takde kekeke nak nyedapkan hati...

tup tap tup tap lecture, discussion semua sampai la 5.30 pm,
nak balik opis lg, nak solat lg (slalu solat kat opis, balik umah takut tak boleh tinggal Umar)...

so amik Umar dah dekat 6.30 pm..masa tu dah cam sayur lembik dah...
sampai umah dah nak dkt maghrib..

kalu Umar tido bleh la rest jap, kalu tak layan la si Umar tu sampai Walid ngan abg long dia balik...

end up hari Rabu dah kena selsema tp tahan jugak, coz ini training wajib...telan la segala mak neka multivitamin...
lg pun ari tu ade factory visit, rugi la kalu tak join..

hari khamis plak pembahagian sijil, kalu tak pegi camne nak dapat sijil kan?hehehe

last2 skali ari Jumaat tu aku meng'EL' lan diri...
dah tak tahan sgt nih, sakit kepala...
tp takleh nak rest sg coz Umar still ngan aku unless kalu hantar umah babysitter..
walid dia plak takde pi diving kat Tioman
nasib baik mak metua ngan adik ipar dtg
boleh lah rest sikit
konon2 nak EL, tapi aku pi gak klinik mintak MC hehehe
so hari ni felt much much better...
so boleh la update blog hahaha

tp serius penat yg amat kalu kena pi training, at the same time ade anak yg still kecik (i mean below than 2 yrs)

patutnya training ni ade siri ke-2 in Jun and ke-3 in Sept..
tp serius tak nak pi dah thn ni, next year la plak.....

No comments: