25 March 2011

Lawatan ke Bread Town High 5

Beberapa minggu lepas ada technical visit ke kilang. Salah satunya ialah kilang roti High 5. Roti high 5 ni dikilangkan oleh Silverbird Company dan terletak di Shah Alam. Dia ada bread town yang menceritakan sejarah asal usul roti. 

Selain factory tour kat area processing, kat bahagian luar tu juga ade interactive game dan jualan souvenir. Sori kat processing area tak dibenarkan ambik gambar huhuhu. Kalau utk budak sekolah saya rasa quite fun la. So macam Syakir dia excited la dpt tengok macamana roti dibuat. Paling lucu bila dah sampai kat packing area, Syakir melompat excited bila melihat lautan roti yang sudah siap dipack dan menunggu utk di hantar ke kedai kedai..

 Syakir excited main game
 Lukisan purba zaman Mesir
 Tempat jualan souvenir
 Tempat jualan produk dr Silverbird.
 Syakir pose dengan roti gergasi
Sebelum keluar, dapat goodies bag berisi segala jenis roti :P

Tiket masuk utk dewasa rm 15 dan utk budak plak rm 13, sikit je kan beza dia? So u all, bawak la anak anak anda berjalan jalan ke bread town ni, tak rugi.

3 comments:

nelcyndana said...

Umminoor, we all dh lama teringin nak g sini tapi tak pergi2... menarik kan ;-). Dulu High 5 pernah buat promo baucer diskaun kat peket roti High 5. La ni... dah expired da... baucer tu.

* FYI, we've moved to www.bugzmind.com ;-)

madamoiselleczar said...

UmmiNor,
Kindy Danial pon nak buat lawatan ke kilang roti! Wah..mcm menarik jek bila tgk kat entry posting awak ni....
P/s: masa cikgu dia bg tau nak buat lawatan ke kilang..saya bole tanya cikgu tu "boleh saya tahu kenapa kilang roti menjadik pilihan?"
sabar jek lah cikgu tu gamaknyer :p

chilun @ cik pau @ bibimie said...

menariknya... bleh masuk bila2 yer? harus pergi nih... huhu...