05 December 2011

Brahim's

Sebelum pergi Beijing hari tu, saya sempat pergi Dewina Food Industries, kilang yang keluarkan produk Brahims tu. Kilang dia terletak kat Sekyen 9. Kalau nak pergi, lepas Masjid Hasanah tu, terus belok kanan kat traffic light tu, then masuk kiri ke lorong yang ke-2, kat hujung jalan tu ada kilang dia belah kanan. Errr paham tak saya bagi direction? kalau tak faham, pandai2 la gugel sendiri. 


So sampai je kat kilang tu, saya terus naik ke office dia jumpa En Mansur, Pengurus Pentadbiran ka Dewina Food. Saya dah buat appoinment siap-siap siap sebelum tu, so boleh la depa siap-siapkan produk yang kita nak.

 Antara produk keluaran Brahims

 Sambal ikan bilis, rendang lembu dan ayam, kari ayam dan daging.

Antara bekal saya.

Banyak juga la saya memborong sebab harga dia quite cheap la kalau nak compare kita beli kat hypermarket/ supermarket....of course la kan.

 Senarai produk RTE dan juga harga if beli kat kilang

Produk Brahims ni produk ready to eat (RTE), so kita cuma perlu panaskan dalam microwave atau rendam dalam air mendidih selama 3 min. Siap! Rasa??? Not bad, sedap la jugak, sambil-sambil hilang rindu masakan Malaysia kat tempat orang ahaks. Daripada makan masakan depa yang tah apa-apa tu kan, baik la bawak Brahims ni. Tapi so far yang saya tahu kalau bawak gi China, Europe lepas la kat kastam tu tapi kalu Australia, confirm kena buang. So takyah la bawak dari awal.

pssssssstttt: sapa nak pergi beli sendiri dan nak contact number En Mansur (Penyelia Pentadbiran), do email me ok @ sriledang [at] yahoo.com

No comments: