15 March 2010

Must have in your car...!

Hand sanitizer

pic googled

ni salah satu benda wajib yang ade dalam kereta aku.
Senang dan mudah, kalu pegi mana2...shopping complex ke, taman ke budak2 kan suka pegang pegang, so dengan adanye benda ni bila masuk kereta semua org wajib pakai hand sanitizer ni...ianya tak perlu dibilas, senang kan?
tapi ada baca jugak yg hand sanitizer ni tak berapa elok, betul ke??


Wet Tissue

pic googled


Selain itu, yg wajib ada ialah wet tisu-senang kalu budak2 makan biskut ke coklat ke ambik benda ni dan lap terus..

Pampers


pic googled

Then, pampers...dah nama pun mak budak kan of course la kena standby pampers dlm keta.
Buatnye mak dia terlupa ingatan nk bwk pampers tak ke haru...
eh pernah jadi u olls :P...
kebetulan plak si kecik ni berak bocor sampai ke seluar semua.....dah tak pasal pasal kena membeli belah hohoho.

Satu lagi ialah beg kecil berisi toiletries...ada bedak, shower foam, ketip kuku,
cotton bud.

Kalu list En suami pulak, haruslah ade TnG, payung, pump angin (in case tayar pancit, bleh guna utk pam tayar sementara nak ke workshop tu)
eh ape lagi ek? nak kena balik check ni huhuhu

p/s: saya selalu potong kuku anak2 masa dalam kereta sebab masa ni je depa buleh duduk diam :D
saya tahu quite dangerous, jadi jangan tiru plak :P


3 comments:

mariaariffbaby said...

hehehehehe..
kita slalu ketip kuku ecah masa dia tido..
masa tuh dia dok diam2..
yeah, kita pun dalam keta ada semua tuh..
penting sesangat..lebih2 lagi ada budak2 kecik ni

onenadiana said...

dulu-dulu ada la jugak letak wet tissue ni.. mmg bagus but lately lama tak beli. Pastu mula la kelam kabut cari air/paip nak basuh tangan :I.

Hand sanitizer pun ada pakai juga. Tapi ada jugak terbaca yg takelok sebenarnya.. mcm mana ye?

Nadiah Sidek said...

pernah jgk terbaca psl hand sanitizer tu. yg jd bahaya tu mgkn sbb kita tak pantau anak2 guna benda tu. guna sikit ok kot sbb benda tu cepat meruap (kering), kan?