26 March 2010

~:Award dr cik Intan...ahaks..:~

percaya tak ini first time saya dapat award dr kawan2 blogger? ape tak percaya?
sila lah percaya ye kekawan :P


Award Bintang Popular Berita Harian 2009 Beautiful Blogger ini telah diberi
oleh Cikgu Intan Payung 
disebabkan ini adalah award yang pertama, maka saya tersangatlah terharu dan....apa2 je la
Thnaks again to Cik Intan : lap u muah muah muah :)

so rules bagi penerima award terglamour di abad ini adalah:

1. Thank and link the person that give you this award
2. State 7 things about yourself

rules dah cakap macam tu kan, kena lah reveal diri sendiri ahaks...:P

1. Saya sangat jeles dgn WAHM mcm CikYan kita tu, tp mengenangkan diri akan bertukar menjadi singa, tarzan, dinosaur dan apa2 saja yang seangkatan dengannya tidak mempunyai kesabaran yang tinggi bila berseorangan berhadapan dengan anak2, maka niat itu daku cancelkan :P
ye kawan-kawan....saya amat cuak dan risau kalau Encik Suami nak kena kerja weekend, sebab saya tak boleh nak handle ketiga2 HERO pujaan ramai saya tu..huhuhhu

2. Bila saya stress atau tension atau marah atau mengamuk dengan kerja atau seseorang berapa banyak atau daaa saya akan pergi 'membeli-belah ikut tingkap' aka window shopping  untuk mengembalikan keremajaan hormon saya ke paras yang normal :D
Dan saya akan pergi sorang2 :) kalu nak kena shopping betul pun saya tak suka berangkai2 dengan member...rimas la hahahaha

3. Saya anak jati Kelantan :P peace no war. tapi org 1st time jumpa mesti ckp saya sama ada org Selangor, Johor atau Perak ahaks...eish eish agaknya loghat saya ni standard bebenor ler gamaknya...sampai takleh nak detect bau budu tu ahaks...anyway saya bangga jadi anak jati Kelate. sape lagi satu kapal ngan saya, sila ketuk keyboard masing2 :D

4. Saya agak tak suka pakai perfume, cuma bila time malam2 ade majlis atau tetiba saya rasa saya nak wangi saya pakai la. Percaya tak, perfume yang saya dapat masa hantaran kahwin dulu pun masih ade lagi, dah nk masuk 7 thn u olls..jgn tak caya! org lain dok gila perfume, saya plak terbalik hahaha eh bukan perfume je tau, kasut hantaran kahwin pun elok lagi tapi yang tu sebab kaki dah tak muat sebab kaki saya kembang sebab saya bunting pelamin :D

5. Saya dah ade 3 HERO Melayu terakhir, jadi saya berdoa plak agar selepas ini dikurniakan Allah dengan HEROIN plak untuk menambah seri rumahtangga saya dan suami, Insyallah :tetiba mood serius plak:

6. Saya boleh cakap pada waktu umur sekarang (30 ++ an), saya nak mencuba segala mak neka aktiviti yang tak pernah terfifkir pun nak dibuat sebelum ni. Salah satunya la ni saya tengah ikut kelas swimming :P  dengan harapan 4th pregnancy dapat lah saya berjimba di kolam renang lepas ni boleh la saya ajar anak2 saya plak..

7. Last but not least, saya dah ketandusan idea la korang, camne? hehehe ape2 pun saya nak mengucapkan syukur diatas kurniaan Allah pada saya selama ni, dikurniakan suami yang penyayang, anak2 yang vogue sempurna sifatnya dan sihat, kerja dan ade pendapatan tetap so that boleh lah perabis duit kat Alamanda, dah beli rumah sendiri, sekali sekala dapat bercuti dengan family...

Last rules, saya kena bagi award ni pada 15 org blogger yg lain, so here we go...
1. NadiahSidek--- yang berada nun jauh di Nebraska
2. Nurul Izza-----juga berada kat Nebraska tu
3. Faz ----- yang jauh berada kat utara tu...
4. Maria -----yg tengah mabuk2 lagi tu, be strong dear!
5. As----yang berada nun jauh di mata Sabah
6. Nana -------old friend masa kat uni dulu hehehe
7. Eila ---yang akan pergi holiday tak lama lagi :nak ikut, bleh tak?:
8. Liana ----- yang hari ni malas nak mask tuh hahaha
9. Nelcyndana ---- salah sorang blogger yang akan ikut jejak langkah Cik Yan,
kuddos to you bebe!
10. Sharini ---- yg tengah berteka-teki pasal 'positif'....hihihicepatlah announce dear!
11. Cik Salwa ----yang tgh dok teman anak sakit kat hospital tu, muga cepat sembuh!
12. Dayah ----- yg tengah sibuk buat persiapan @ 33 weeks
13. Cik Kikin --- yang dah jarang update blog tu heeheh
14. Kui ----- yang dah 2 weeks tak update blog, ko sibuk ke? hehehe
15. Azura ---- my colleage yg akan pi sambung belajar kat Ireland, Good Luck dear!

so sape yang saya dah bagi award tu, sila lah buat assignment ye hahaha:D

6 comments:

mariaariffbaby said...

alo..alo..alo..

sungguh terharu la dapat award dari awak..

nanti kita buat assignment tuh ek..
em, takde dateline kan...
:D

Nadiah Sidek said...

thank you ummi nor! nnt sy tepek ye ;)

NURUL IZZA said...

cewa cewa..semalam tgh duk taip tu tertgk blog UN ni..terus letak di blog nway, saya dh jwb segala tag itu dan amik award..meacehhh

p.s: haih oghe klate jugok ko neh~~~

Sharini aka Ummi Khayra said...

hehhhee umminor nama saya pun naik nih... :D ok2.. nanti saya buat.. dah lama gak tak bermain-main dengan tag nih.. ahahahhahahhaha

oh... segala teka teki dh terungkai... chewahhhh... :)

Faz said...

ehhh dpt jugak award nih..hehe tenkiu..
btw tis is also my 1st time dpt tis kind of award..nnti kite tempek award tu yee.. and insyaallah buat assignment.. ;D

azura said...

wah! i dapat award beautiful blogger you! tenkiu tenkiu....nanti i buat assignment ni ek :)