08 March 2010

Jangan terbasuh duit anda!!!

kekawan, ingat jgn rajin sgt pi basuh duit anda terutamanye duit yg versi baru tu, kalu tak jadi cam gini ler :P
dapat thru email, saje nak share :))

Pastikan anda tidak terbasuh duit RM50 baru. Seorang jurutera di PJ,Yeoh
Jit Shiong, 25, telah terendam beg duitnya dalam mesin basuh. Apa yang
mengejutkan ialah wang rm50 yang baru dikeluarkan dari mesin ATMnya telah
hilang sekelip mata.

Apa yang berlaku sebenarnya ialah not RM50 baru telah hilang gambar
cetakannya termasuk no siri. Yang tertinggal hanyalah benang keselamatan

dan watermark sahaja.

Manakala wang RM50 lama dan RM10 yang turut tercuci tidak rosak sama
sekali.


Jika wang RM50 lama boleh bertahan berada di dalam mesin cuci, mengapa
tidak wang RM50 baru , yang seharusnya yang diperbaiki, dan telah di
upgrade versinya?


7 comments:

Sayang.Ibu said...

pergghhh... naseb baik aritu duit 50 mak yg terbasuh dlm mesin basuh tuduit lama, kalo x melayang RM300... *lap peluh*

~ As ~ said...

aku pernah ter'iron' duit rm5 yg basah...trs jadik kecik mcm duit saidina tu...ahahaha

Faz said...

seriesly x suke not rm50 baru..sbb skali pndang mcm duit singgit...

kalu nk pakai not rm50,kena make sure letak jauh2 ngan not singgit dlm wallet..cos manela tau dlm rushing beli brg,, not 50 p sangka singgit...

Sharini aka Ummi Khayra said...

ooo... tak pernah lagi terbasuh note 50... take note la nih.. karang hilang value.. 50 tuh... :D

~: UmmiNor:~ said...

Intan---->hahaha..lenkali hati2 ok? eleh ckp kat org, diri sendiri pun sama gak :ketuk sikit:
As----> nasib baik 5 henggit je, buatnye 50, mau kesat peluh gak tu :P

~: UmmiNor:~ said...

Faz---->sama la, ai pun x berapa gemar..and kalu kat tpt ai ni, maybank still x accept tau not baru tu kat Cash deposit machine huhuhu nyusahkan org tul
Nini----> hehehe sama-samalah kita beringat!

LiAnA said...

selalu kompius dgn duit rm50 baru tu.. sbb nampak cam duit singgit..

sayangnyaaa kalau hilang mcm tu.. boleh pulangkan semula ke kat bank negara.. rugi wooo