23 December 2009

Photography!!!!

Aku memang suka tgk gambar anak2...ye la mak mana yang tak suka ye dak?
Tp nak ambik gambar aku tak berapa pandai ler, tambah lagi takde kamera yg canggih tu ape ke benda, DSLR?
Haa yg tu..kalu setakat kamera hp boleh blah la kan..

So entry kali ni aku nak cerita pasal photoshoot yg available kat mesia la...
tp yg aku cite ni yg memang focus utk family, kids, baby photography je tau...
bukan nak menunjuk aku banyak duit pi hire photographer special ni,
infact byk photoshoot session aku grab masa depa buat offer :D

1st photoshoot dgn Milin Kassim from  Littlestori....
masa tu ade promo rm 250, 2 hrs photo session, unlimited shoot in CD,
ada photo binding album 4R 20 pcs....
berbaloi sebab aku dapat spent masa ni layan my kiddos main ball, bubble etc...
but at the same time ade org ambik gambar kita,
rasa cam erra fazira dlm Gugu Gaga Erra plak ngeeee mode perasan....
yg ni buat 2 x session sbb 1st session budak2 tak berapa sihat,
yg ni buat kat park near to PICC:...


yg 2nd session buat kat satu tempat kat Serdang, very near to UPM...
senang deal dgn Milin, tq Milin!
2nd photo shoot plak dengan Zubye from  Eyes Of Grace (EOG)......
yg ni aku grabbed end of year promo, rm 100 for 30 min photoshoot, dpt free 8R 1 pcs, unlimited shoot in CD....masa tu buat kat Tugu Negara Park....
gambar dengan Zubye tak dapat lagi, baru photoshoot hari Ahad lepas...

Selain 2 yg aku try kat atas tu, ade juga photographer lain.............
ni je yang sempat aku godek...

dan lagi

so if korang ade tahu mana lagi photographer yang buat utk family, kids, baby, maternity ni, just drop by kat comment tuh, nnt aku update...
bukan ape utk rujukan sendiri di masa depan cewah skema giler ayat.

So harapnye aku berpeluang plak tuk berphotosession ngan yg lelain tuh!!!
haruslah sentiasa mengadap laptop tunggu promo nih huhuhu...

p/s: agak-agak kan harus tak aku membeli seketul DSLR tuh??? hmmm berbaloi-baloi ke tak?????


9 comments:

Faz said...

best jgk photoshoot outdoor nih.. tringin nk buat tp hubby asyik bz,huhu..

my opismate buat photoshoot outdoor.. hrge member2,,so rm50 utk 1 evening (xkire brape kepingpun. tp kami ni area kulim..

blog die www.mnuruli.blogspot.com :D

~: UmmiNor:~ said...

faz,
thanks for drop by :D
eh tak kisah la kat kulim ke, kat sabah ke, at least org utara bleg berphotosession, ye tak? or bila kebeltulan pegi utara, bleh roger tuk ambik gambar hehehe

Ms.Notti said...

Salam UmmiNor,

Thanks for adding lensaMama in your list :)

Do visit my blog http://lensamama.blogspot.com/ for my latest works and promos.

Packages offered at a very2 affordable price ;)

~: UmmiNor:~ said...

Ms Notti,

hehehe welkam :D, bukan ape senang nak buat rujukan nanti.

P/s: saya la yg dok beria sms awak hari selasa hari tu regarding the promo for new year, unfortunately terlepas peluang :(

Marisa said...

UmmiNor..
Hai... lama tak dgr ceta awak
wah.. bestnya ambik gambar outdoor mcm tu....

Sharini aka Ummi Khayra said...

Salam...

Wahh... saya belum penah lagi ada photoshop outdoor dengan Khayra... ermmm222... bisa difikirkan ini... :)

Anyway, nice shot.... :)

Kalau beli DSLR karang, sape nak tgkp gmbr nor and family? :P

~: UmmiNor:~ said...

marisa,
haa tu la nasib baik jumpa balik geng2 SI dulu :D

Sharini,
thanks for drop by dear :D
kalu dah ade DSLR tu, haruslah saya sendiri yg jd camerawoman auwwww......

precious innocent said...

thanx sbb sudi listkan kami yg baru berumur bbrp bln nie.. hehe...

kalau ada area shah alam/putrajaya leh je calling2.. insya allah kami akan cuba ikut ur schedule..

-mama emma® DBL-

mariaariffbaby said...

kita xpenah p photo shoot.

misti besh kan

nak try test gak la
=D